Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Fejedelmi kincsek címmel nyílt meg a kiállítás Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. április 07.
Újabb nagyszerű kollekcióból nyílt kiállítás a Szent István Király Múzeumban. A Fejedelmi kincsek című, 16-17. századi, jelentős értékű gyűjteményt június 30-ig tekintheti meg a nagyközönség – ezüsttallérok, aranypénzek, ritkaságszámba menő verőtövek és a tallérok ábrázolásairól visszaköszönő fegyverek várják a látogatókat a Rendház Dísztermében.
Tovább...
 
Zemlényi Eszter is versenyez az Operafesztiválon Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. április 06.
Ismét kimagasló eredményt ért el a fehérvári énekes, Zemlényi Eszter, aki számos nemzetközi énekverseny díjazottja. Most egyedül magyarként képviseli hazánkat a Pärnu városában rendezett nemzetközi Operafesztiválon, amelyre 38 országból válogatták ki a tehetséges énekeseket.
Tovább...
 
Fejedelmi kincsek  Erdélyi tallérok Nyomtatás E-mail
Írta: Magyar Nemzeti Bank, Kész-Varga Mónika   
2017. április 06.
A Magyar Nemzeti Bank az Értéktár program keretében vásárolta meg 2015 nyarán Törő István 16-17. századi erdélyi tallérokból és emlékérmekből álló gyűjteményét. A 220 darabból álló, muzeális szempontból igen jelentős kollekció – mely a Magyar Nemzeti Múzeumnál került letétbe helyezésre – április 6-ától Székesfehérváron, a Szent István Király Múzeum Rendházában kerül bemutatásra.
Tovább...
 
Táncos programok áprilisi hétvégéken, Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. április 06.
ImageÁprilisban is megtáncoltatják a családokat Székesfehérváron! A Kákics együttes 8-án, szombaton a Felsővárosi Közösségi Házba, míg az Alba Regia Táncegyüttes 16-án, Húsvétvasárnap a Táncházba vár kicsiket és nagyokat egyaránt.
Tovább...
 
Tárlatvezetés A DÖNTÉS kiállításon Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. április 04.
Kedden folytatódik a Szent István Király Múzeum A DÖNTÉS című kiállításához kapcsolódó tárlatvezetések sora.
Tovább...
 
Új irodalmi és kulturális folyóiratot mutatnak be Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. április 03.
ImageMa este a Királykút Emlékházban mutatják be először az induló Dunai Limes című folyóiratot. A rendezvény vendégei Pálinkás István alapító főszerkesztő, Péntek Imre főmunkatárs és a csíkszeredai György Attila író lesznek, az est házigazdája Bakonyi István irodalomtörténész.
Tovább...
 
Búcsú a szentektől - a Szentek titka kiállítás záróakkordja Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. április 03.
Április 11-én kedden 17 órától a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeumban kulturális programmal búcsúztatják a Szentek titka kiállítást. A zenével és lírával egybekötött utolsó múzeumi körsétán a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium, a Ciszterci Szent István Gimnázium, valamint a Szent Imre Kamaszház tanulói működnek közre.
Tovább...
 
A tízezredik látogatót köszöntötték A DÖNTÉS kiállításon Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2017. április 03.
ImageA tízezredik látogatót köszöntötték A DÖNTÉS című kiállításon. Ezzel újabb jelentős állomásához érkezett a Magyar Kultúra Napján a Csók István Képtárban megnyílt tárlat. Klujber Gabriellát, a Tóvárosi Általános Iskola hetedik osztályos tanulóját Brájer Éva alpolgármester és Kulcsár Mihály, a Szent István Király Múzeum igazgatója köszöntötte.
Tovább...
 
Mariföldről  mari szemmel Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. április 02.
ImageA mari kultúrát megismertető programot szerveznek április 6-án, csütörtökön este A Szabadművelődés Házában. Lesz képekkel, zenével és tánccal színesített előadás, nyelv- és daltanulás, illetve kötetlen beszélgetés. A színes, szórakoztató estet a SAMPO Székesfehérvári Finnbarátok Köre szervezi.
Tovább...
 
A kézművesség összekovácsol! Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. március 31.
Március 31-től április 2-ig tart a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák IV. Országos Hétvégéje. A székesfehérvári mesterek is megnyitják kapuikat, szombaton a Rác utca 27. szám alatti Kézművesek Házában, míg szombaton és vasárnap a Rác utca 20. szám alatti Mesterségek Házában ismerkedhetünk meg a különféle szakmák titkaival, fortélyaival.
Tovább...
 
Mintegy 350 gyerek mutatta be a Lúdas Matyit Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. március 31.
ImageBemutatták a Vörösmarty Színházban Fazekas Mihály – Schwajda György Lúdas Matyi című darabját. A produkcióban 11 székesfehérvári, illetve Fejér megyei általános és középiskola diákszínpada vett részt, mintegy 350 fiatallal. A felkészülést mentorok segítették, az előadás dr. Matuz János művészeti intendáns vezetésével valósult meg. A zsűri döntése alapján a legjobb csoportok díját a Teleki Blanka Gimnázium és Ciszterci Szent István Gimnázium kapta.
Tovább...
 
<< Első < Előző 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 Következő > Utolsó >>

Eredmények 3103 - 3113 / 6234